Veelgestelde vragen

Hier vind je de meeste antwoorden.

Neem contact op

Tarieven en inhoud

Wat moet ik ViaDaan.nl betalen voor de advertentie?

VIaDaan.nl hanteert vaste tarieven. Deze varieren van €99,50 voor ons meest kostenefficiente pakket tot €944,- voor onze full service makelaar. Onze tarieven zijn eenmalig en inclusief BTW. Wij rekenen uiteraard geen kosten aan huurders.

Wat kost het om mijn advertentie te verlengen?

Een advertentie blijft onbeperkt staan, dus tot succesvolle verhuur.

Zijn jullie prijzen inclusief BTW?

Alle prijzen die door ons gehanteerd worden zijn inclusief BTW en eenmalig. Met uitzondering van ons beheer, dit tarief is inclusief BTW en maandelijks.

Moet een huurder jullie iets betalen?

Nee. Wij vragen geen inschrijfkosten. contractkosten of andere verborgen kosten aan de huurder.

Advertentie

Wanneer komt mijn advertentie online?

Wij plaatsen je advertentie zo snel mogelijk online. Vaak al binnen 2 à 3 uur. We adviseren de advertentie online te plaatsen op werkdagen tussen 09h00 en 12h00.

Hoe kan ik mijn advertentie wijzigen en wat kost dit?

Je advertentie wijzigen gaat eenvoudig door in je portaal de wijzigingen aan te geven waarna wij het zo snel mogelijk voor je aanpassen. Aanpassingen zijn gratis, altijd. Bovendien kun je in het portaal de optie Verhuurd onder voorbehoud laten zetten en indien verhuurd, de woning offline laten zetten.

Hoe maak ik de beste woningfoto's?

Goede woningfoto's zijn van belang bij de verhuur van je woning. Het is belangrijk dat de ruimte zichtbaar en licht is. Wij hebben hierover een artikel geschreven. Kijk hier.

Hoe lang blijf mijn advertentie online?

De advertenties op Pararius, ViaDaan.nl en Huurwoningen.nl blijven online staan tot de woning is verhuurd.

Hoe moet ik zelf gemaakte foto’s aanleveren?

Indien je zelfgemaakte foto's wenst aan te leveren kun je deze in je portaal uploaden bij de advertentie. Bij voorkeur in de juiste volgorde (genummerd) en in JPEG of JPG formaat.

Kan ViaDaan.nl voor mij foto’s maken?

ViaDaan.nl werkt nauw samen met Zien24 woningfotografie. Zij maken professionele woningfoto's door heel Nederland. Je kunt deze online bij ons bestellen.

Hoe lang duurt het voordat ik de foto’s binnen krijg?

Indien Zien24 de woningfoto's voor je heeft gemaakt zullen wij deze binnen 48 uur naar je toesturen. Vaak kunnen we de foto's direct gebruiken in je advertentie.

Hoe schrijf ik een advertentietekst?

Een advertentietekst heeft als doel de kandidaat te informeren over de woning. Wij gebruiken een standaard die we graag met je delen. Kijk op de pagina die we hierover hebben geschreven. Zie hier.

Mijn huis is verhuurd, wat nu?

Gefeliciteerd! Je woning is verhuurd. Geef dit eenvoudig door in je portaal, dan halen wij de woning offline.

Huurovereenkomst

Hoe stel ik een huurovereenkomst op?

Je krijgt bij ViaDaan.nl altijd een gratis overeenkomst die je zelf kunt invullen. De open vlakken kun je vervolgens met de gevraagde informatie invullen. Easy as that!

Hoe bepaal ik wat voor huurovereenkomst ik op moet stellen?

Het is van belang om een goed contract op te stellen met de juiste duur en de juiste variant. Zorg ervoor dat je eerst helder hebt wat voor overeenkomst je dient op te stellen. Hoe pak je dat het beste op? Dat lees je op deze pagina.

Kan ViaDaan.nl voor mij de huurovereenkomst opstellen?

ViaDaan.nl kan de overeenkomst ook voor je opstellen, net zo makkelijk. Je hebt dan zelf geen omkijken naar de huurovereenkomst en weet zeker dat hij correct is opgesteld. De kosten hiervan bedragen €39,- per overeenkomst.

Mag ik ook een ander of mijn eigen huurovereenkomst gebruiken?

Indien je adverteert ViaDaan.nl mag je altijd je eigen huurovereenkomst gebruiken. Geen probleem!

Bezichtigen & incheck

Hoe kan ik het beste bezichtigen en waar moet ik op letten?

Het is belangrijk dat je een beeld hebt van de kandidaten die langs gaan komen. Weet wie ze zijn en wat ze (voor werk) doen, of kom daar tenmiste achter tijdens de bezichtigingen. Neem de tijd voor kandidaten. Plan per 15 of 20 minuten een bezichtiging in. Op deze manier heb je én voldoende tijd én merkt men dat ze niet de enige geinteresseerde zijn!

Wat zijn de beste tijden om te bezichtigen?

Wij van ViaDaan.nl plannen bezichtigingen vaak richting het einde van de middag en begin van de avond in. Op deze manier heb je het grootste bereik van kandidaten. Men hoeft immers geen vrij te nemen van werk.

Ik heb bezichtigingen gehad, wat nu?

Mooi! Je kunt de volgende stap gaan nemen. Bepalen met wie je verder in zee wilt gaan. Licht de kandidaat in en mocht hij of zij ook graag willen huren dan kun je aan de slag met de screening. Indien je dat nog niet hebt gedaan, vraag informatie op zoals kopie ID, loonstrookjes et cetera. Je kunt de screening ook aan ons uitbesteden. Meer weten of screening ViaDaan.nl? Lees deze pagina.

Waarom moet ik een inspectierapport opmaken?

Een inspecierapport maak je op omdat je een nulpunt meting wil doen. Er gaat iemand je huis bewonen en zodra ze weer vertrekken wil je dat jouw woning weer in de oude staat opgeleverd wordt. Het is dus belangrijk om een inspectierapport op te maken zodat beide partijen weten wat de oude staat nou eigenlijk is.

Hoe maak ik een inspectierapport op?

Je kunt een inspectierapport op meerdere manieren opstellen maar de meest gangbare manier is een uitgebreide fotorapportage met eventuele toevoeging van een geschreven inspectierapport. Loop door alle ruimten en maak foto's van de muren, vloer en plafond. Zit er ergens schade? Zoom hier op in en maak een foto. Maak hiervan een aantekening op het papieren inspectierapport. Maak foto's van de meterstanden en noteer deze. Zorg dat alle betrokken partijen het rapport tekenen en akkoord gaan.

Mijn huis is verhuurd, wat nu?

Gefeliciteerd! Je hebt je huis verhuurd. Omdat wij ons aanbod graag up to date willen houden willen we je verzoeken ons op de hoogte te stellen. Dat gaat eenvoudig via je portaal, dan halen wij de woning offline. Wij zetten de woning dan offline van Pararius, Huurwoningen.nl en ViaDaan.nl.

Kandidaten & screenen

Hoe selecteer ik een geschikte kandidaat?

Een geschikte kandidaat selecteren voor je woning is een belangrijk onderdeel van de verhuur. Zorg ervoor dat je voldoende informatie van de kandiaten hebt. Weet wat voor inkomen ze hebben, wat de gezinssamenstelling is. Welke (financiële) verplichtingen ze hebben en wat hun toekomstvisie is. Bepaal ook voor jezelf wat je belangrijk vindt. Wel of geen huisdieren, (jonge) kinderen, studenten et cetera. Maak voor jezelf een profiel en beredeneer vanuit daar. En last but not least -> ga uit van je gevoel!

Wat heb ik allemaal nodig van een kandidaat?

Om te bepalen of een kandidaat de juiste is voor hetgeen je zoekt ga je kijken naar jouw eigen wensen. Indien dat allemaal strookt moet je gegevens van opvragen van de kandidaat of kandidaten. Belangrijk is te kunnen achterhalen of hetgeen is aangegeven wel klopt. Een aantal basiszaken zijn: - kopie ID - 3 laatste loonstroken - afschrift bankrekening met stortingen salaris - werkgeversverklaring en/of contract - eventueel een verhuurdersverklaring

Hoe kan ik een kandidaat screenen?

Screenen van huurders doe je door de informatie die je hebt gekregen na te kijken. Klopt het rekeningnummer met het nummer waar het salaris op gestort wordt? Kloppen de bedragen? Is het contract nog geldig en tot wanneer loopt deze? Hoe gaan ze verzekeren dat ze maandelijks de huurpenningen gaan voldoen? Dit zijn allemaal zaken die van belang zijn. Natuurlijk kun je ook besluiten om de screening ViaDaan.nl te laten verlopen. Wij controleren al deze zaken en meer én checken of ze niet bekend staan bij EDR en BKR en of het ID niet gestolen of vervalst is.

ViaDaan.nl Makelaar

Wat doet een ViaDaan.nl makelaar?

Een ViaDaan makelaar regelt al jouw zaken met betrekking tot de verhuur. Wij zorgen ervoor dat er professionele foto's geschoten worden, dat er een nette duidelijke advertentietekst wordt geschreven en dat de woning online komt op Pararius, ViaDaan en Huurwoningen. Tevens handelen wij alle contacten af, plannen we de bezichtigingen, regelen we de screening en stellen het contract op. Ook de sleuteloverdracht nemen wij voor onze rekening. Eigenlijk hoef je dus helemaal niets meer te doen!

Wat is het verschil met een traditionele makelaar?

Wij vinden de dienstverlening van ViaDaan.nl erg belangrijk. Onze makelaars zijn op tijd, netjes en verzorgd en leveren een hoge kwaliteit van dienstverlening. Ook maken wij niet zelf foto's met een camera maar schakelen hier de professionals voor in van Zien24 Woningfotografie. Vertrouwen en kwaliteit staan hoog bij ons in het vaandel. En wat natuurlijk ook scheelt: in tegenstelling tot een traditionele makelaar hanteren wij geen courtages als in percentages of maandhuren. Wij rekenen 1 vast tarief, inclusief BTW en daar ontvang je alles voor!

Waarom moet ik een bedrag vooruit betalen?

ViaDaan.nl plaatst voor je de woning online en laat de foto's maken. In tegenstelling tot traditionele makelaars werken wij met professionele fotografen en zijn de foto's ook jouw eigendom. Ook de advertentietekst is je eigendom. Deze koop je af door een relatief klein bedrag vooruit te betalen.

Verkopen jullie mijn gegevens aan andere makelaars?

Nee, wij verkopen nooit gegevens van jou of huurders. Deze gegevens zijn enkel voor ons bestemd om jou de juiste dienstverlening te bieden.

Werken jullie alleen maar met eigen makelaars?

Een ViaDaan.nl makelaar is een ViaDaan.nl makelaar. Ofwel; geen externe makelaar. Wij werken dus enkel met eigen mensen.

Waarom bezichtigen jullie 's avonds en in het weekeinde?

Wij vinden dat we zoveel mogelijk geschikte kandidaten moeten bereiken voor onze klanten. Dit kan alleen als we de drempel tot bezichtigen zo laag mogelijk houden. En dat betekent geen vrij hoeven nemen voor werk. Daarom bezichtigen wij voornamelijk einde middag en (begin) avond en in de weekeinden!

Overig

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft aan hoe zuinig jouw woning is. Hierbij wordt rekening gehouden met isolatievormen, terugwinsystemen et cetera.

Is een energielabel verplicht?

Je dienst als verhuurder het energielabel te overleggen bij ondertekening van het contract. Je moet deze dus kunnen overleggen.

Hoe kom ik aan een energielabel?

Het is eenvoudig om een energielabel aan te vragen. Er komt dan een partij bij je langs om het label vast te stellen. Wij werken samen met Duresta, zij werken door heel Nederland. Geef aan dat je via ons komt en je ontvangt 10% korting!

Wat houden de verschillen in tussen box1 en box3 belasting?

Item volgt

Hoe voorkom ik dat mijn huurinkomsten vallen in box1?

Item volgt

Algemeen

Wat doet ViaDaan.nl voor mij?

ViaDaan.nl helpt je met het verhuren van je woning of woningen. Wij helpen je graag, ongeacht de reden van verhuur of de grootte van de portefeuille. Wij verhuren Full service en doe-het-zelf. Bel ons!

Wat zijn jullie openingstijden?

ViaDaan.nl is dagelijks geopend tussen 08h30 en 18h00 maar zijn per e-mail ruimer geopend. Ook op zaterdag zijn we te bereiken per e-mail.

Waar zijn jullie actief?

Online zijn we actief door heel Nederland en met ons full service pakket zijn we actief in alle grote steden van Nederland behalve het hoge noorden en lage zuiden. Zo kunnen we (bijna) iedereen bedienen!