Hoe maak je de beste foto's van je woning.

Goede woningfoto's zijn van belang in de advertentie die geplaatst wordt. Maar waar met je op letten? ViaDaan.nl werkt nauw samen met de professionals van Zien24. Op deze pagina vertellen we wat meer handige tips en tricks over hoe je het beste kwaliteit woningfotos kunt maken.

Juiste belichting

We hebben allemaal wel eens een foto gemaakt die niet de juiste belichting had. Voldoende licht is essentieel voor een goed resultaat. Natuurlijk licht geniet vrijwel altijd de voorkeur maar we leven nu eenmaal in Nederland dus daar kunnen we niet altijd van op aan. Open de gordijnen, zet indien nodig de verlichting aan en zoek de juiste hoek met het juiste licht. 
Probeer een gezonde afstand te creëren met hetgeen je wil fotograferen zodat het ruimte lichter en groter lijkt. 

Om je een beeld te geven van wat de juiste verlichting kan doen hebben we hieronder enkele voorbeelden geplaatst. 

Belichting geregeld, maar nu?

Nu de belichting geregeld is kan je aan de slag met de foto's. Zorg ervoor dat je foto's maakt met een goede kwaliteit camera. De scherpte van telefoontoestellen is simpelweg van mindere kwaliteit. Indien je een statief hebt, gebruik deze. Op deze manier kan je altijd van dezelfde hoogte fotograferen. De meeste bedrijven fotograferen op ongeveer 1 meter 30 of 40 maar het is aan jou om hier een keuze in te maken.