Huurprijs berekenen, doe het binnen 10 tellen

Wilt u een woning verhuren? Op deze pagina kun je een eerlijke huurprijs berekenen voor je woning. Binnen 10 tellen heb je een rapportage in de email met een uitgebreide berekening!

Bereken nu!

Huurprijs berekenen - Ga voor meer rendement!

Een reële huurprijs bepalen kan lastig zijn. Het kan zomaar zijn dat je maandelijks rendement misloopt uit je huurwoning. Natuurlijk wil je een eerlijke prijs voor zowel jezelf als jouw huurder, hiermee creëer je namelijk een huurovereenkomst die prettig is voor beide partijen. Je kunt via deze pagina snel en binnen 1 minuut een huurprijs berekenen.

Waar moet u op letten wanneer je een huurprijs bepaalt

Bij het bepalen van een prijs voor jouw huurwoning moet je letten op het Woningwaarderingsstelsel (WWS). Via het WWS wordt bepaald of jouw woning een woning in de vrije sector is of een sociale huurwoning. Hier zit een puntensysteem aan gekoppeld.

Het totale aantal punten bepaald hoeveel huur er maximaal gevraagd kan worden per maand. Zo is de maximale huurprijs voor sociale huur in 2023 €808,03. Voor woningen in de vrije sector geldt geen maximale huurprijs.

Huurprijs berekenen ViaDaan

Wil je een mooie huurprijs berekenen? ViaDaan heeft al meer dan 10 jaar ervaring in de makelaarswereld. Via onze Tool krijg je direct een reële huur- en/of verkoopprijs te zien.

We zijn deze samenwerking aangegaan om jou als verhuurder te voorzien van eerlijk en reëel advies. Hierdoor kun je een mooi rendement pakken op de verhuur van jouw woning en een prijs stellen die interessant is voor beide partijen. Zo weet je zeker dat je de juiste prijs voor uw woning ontvangt.

Hoe berekent ViaDaan mijn huurprijs?

We beoordelen uw woning onder andere op de volgende punten:

●       Het beschikbare woonoppervlakte;
●       de oppervlakte van bijbehorende ruimtes (bergruimtes, garage, tuin/balkon);
●       het aantal verwarmde ruimtes;
●       het energielabel van de woning;
●       de grootte en afwerking van de keuken en het keukenblad;
●       de sanitaire voorzieningen in de woning (badkamer, toilet, wastafel);
●       de WOZ waarde;
●       voorzieningen voor gehandicapten;
●       of de woning een rijksmonument is;
●       renovaties (met een investering van meer dan €10.000);
●       en nog vele andere zaken!

Bereken de perfecte huurprijs voor uw woning

Via deze tool bereken je een geschikte prijs voor de kale huur van jouw woning. Vul de gegevens van jouw woning in en ontvang direct een geschikte kale huurprijs voor jouw huurwoning. Probeer het nu gratis en vrijblijvend uit.

Het kan zijn dat prijzen iets hoger of lager uitvallen dan zelf ingeschat. Dit heeft te maken met meerdere oorzaken maar de belangrijkste is de krapte op de huidige woningmarkt. Huurprijs berekenen doen wij op basis van gegevens uit het verleden, houd hier rekening mee!