Presentatietekst verhuren van je woning.

Hier lees je handige tips om zelf een wervelende presentatietekst te schrijven. Direct beginnen? Download gratis ons sjabloon!

Downloaden!

Een kwalitatief goede presentatietekst schrijven doe je zelf! Lees hier alle ins- en outs.


Waarom een presentatietekst belangrijk is.

Een goede presentatietekst om je woning te verhuren is van belang. Het geeft huurders inzichten in je woning die mogelijk met foto's niet helemaal duidelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de indeling. Zit die kamer nu op de 1e of 2e verdieping?

Ook gebruik je de presentatietekst om informatie te geven over de woning. Wellicht wil je de woning voor een bepaalde tijd verhuren omdat je op vakantie gaat of juist voor langere duur omdat het een belegging is. Tevens geef je in de presentatietekst weer wat voor omgevingszaken je kunt vinden. Hoe is de bereikbaarheid? Hoe is de ligging t.o.v. de uitvalswegen? Maar eventueel ook, waar is de supermarkt? Gezellige straatjes et cetera.

Ps. lees hier meer over hoe je de beste foto's kunt maken!

Voor een goede presentatie begint men met een openingsalinea, waarin de meest in het oog springende zaken van de woning benoemd worden.
Dit prikkelt de zintuigen. 
Hierna ga je per verdieping de indeling beschrijven om te eindigen met bijzonderheden van de betreffende woning.

Tip 1: 

Openingszin(nen) van de presentatie.

In de eerste alinea is het belangrijk de interessante en karakteristieke kenmerken van de woning te benoemen. Denk hierbij aan het type woning, opleveringsniveau, eventuele tuin, afwerking et cetera. Dit zorgt ervoor dat de woning bij potentiële huurders direct in het oog springt. 

Tip 2: 

Indeling van de woning.

Beschrijf de indeling van uw woning, zonder een ruimte te vergeten, zo visueel mogelijk. Gebruik korte zinnen zonder moeilijke woorden. Benoem focuspunten, vierkante meters en jaartallen. Let er op dat u niet in herhaling valt

Begane grond

• Entree met hal en meterkast. W.C. met fontein. Toegang tot de eetkamer en woonkamer. 

• Ruime lichte woonkamer (metrage) openslaande deuren naar de riante achtertuin

Eerste verdieping

• Ruime overloop, 3 slaapkamers waarvan één de masterbedroom met inloopkast

• Moderne badkamer (metrage) voorzien van inloopdouche, wastafel en ruim ligbad

Tweede verdieping

• Zolderruimte met aparte voorzolder met C.V. (merk jaartal) en was- en droger aansluiting

Tip 3: 

Bijzonderheden woning.

Ter afsluiting is het nuttig de bijzonderheden van de woning aan te stippen. Denk hierbij aan het bouwjaar, eventuele renovatie en isolatie (indien bekend). Ook kan benoemd worden hoe het openbaar vervoer in de buurt is en eventuele parkeergelegenheid. Vermeld dit puntsgewijs.