Screenen van de huurders?

Het is van belang een gedegen screening van huurders uit te voeren. ViaDaan.nl helpt je hier graag mee!

Aan de slag

Waarom je toekomstige huurder(s) laten screenen ViaDaan.nl?


Onderbuikgevoel is belangrijk.

Regelmatig krijgen we van klanten te horen dat screenen toch helemaal niet nodig is indien een huurder voldoet aan de inkomenseis en “het gevoel goed is”. Hoewel daar een kern van waarheid in zit blijkt het uit vele gevallen een absolute noodzaak om een gedegen screening uit te voeren. Onderbuikgevoel zegt veel maar niet alles. 

Wat houdt screening ViaDaan in?

Met screening bedoelen we het doorlichten van toekomstige huurders op een breed vlak. Denk hierbij aan betalingsgedrag, ID controle (gestolen?) en verklaringen van voorgaande verhuurders ((betaal)gedrag). 

Wat voor screening wordt ViaDaan verricht?

Onze screening gebeurt veelal in een beveiligde online omgeving en wordt verricht in samenwerking met onze samenwerkingspartijen. Hierbij kunt u denken aan BKR, EDR en Keesing. Wij maken hierbij gebruik van het platform Huurcheck Nederland. 

Samenwerkingspartners

  • Samenwerkingspartners

Wat is BKR?

BKR registreert al ruim een halve eeuw de kredietschulden van Nederlanders. Wij gebruiken BKR om te achterhalen of uw toekomstige huurder(s) te maken hebben gehad met een faillissement, bekend zijn in het Landelijk Register Schuldsaneringen of ze op bepaalde manieren te maken hebben met witwassen, terrorismefinanciering of fraude. 

En EDR?

EDR is in 1992 opgericht en is dé toonaangevende kredietinformatiemaatschappij van Nederland en is onderdeel van DAS. EDR levert ons binnen enkele seconden de kredietwaardigheid van uw toekomstige huurder(s). Via EDR krijgen wij en u een duidelijk rapport over het (wan)betaalgedrag van de mogelijke toekomstige huurders. 

Hoe ziet zo’n rapportage er uit?

In de rapportage zie je in 1 oogopslag hoe de huurder uit de bus komt. Middels heldere en duidelijke typeringen krijg je meteen antwoord op de solvabiliteit van de toekomstige huurder en of ze een eventueel risico vormen als toekomstige huurder(s). Zie hieronder enkele voorbeelden (EDR en BKR)

Voorbeeld rapportages

Rapportage van BKR Rapportage van EDR