Top 10 duurste huurwoningen van Nederland 2022!

Top 10 duurste huurwoningen van Nederland 2022!

Top 10 duurste huurwoningen van Nederland 2022!

Gezien het voorgaande Coronajaar hebben wij besloten 2021 te laten voor wat het is. Echter hebben we, net als 2020, 2019 en 2018, de top 10 duurste huurwoningen van Nederland opgesteld. Waar we in voorgaande jaren nog uitstapjes maakten naar Wassenaar, Den Haag en bijvoorbeeld Den Bosch gaan we slechts eenmaal de provinciegrens over anno 2022. Welke stad hoor ik u dan denken? Leest u snel verder!

Ter info: zoals altijd starten we bij nummer 1 en werken wij gestaag naar nummer 10. Eveneens hebben we enkel gekeken naar woonruimte en geen onderscheid gemaakt bij eventuele aanwezigheid van bedrijfsruimte. Bij een eventueel gedeelde plaats wordt dit onderscheid op basis daarvan wel gemaakt. Op naar de top 10 duurste huurwoningen van Nederland 2022!1.     Huis Prinsengracht 516 te Amsterdam. €13.500,- per maand

Ondanks dat de huurprijzen enorm zijn gestegen sinds 2020 maar met name 2021 - er zijn veel minder verhuisbewegingen, men blijft zitten waar ze zitten – starten we een “gemiddelde studio” per maand (1500,- pm) lager dan 2020 met een schitterend uniek en high-end grachtenpand van 536m2 aan de Prinsengracht in onze hoofdstad.

Dit mooie pand is voorzien van alle gemakken waaronder inpandig zwembad met sauna. 3 ruime slaapkamers, inpandige parkeergelegenheid en uiteraard een dakterras voor de nazomerse avonden. Genieten!

Foto © Vastgoed Unie Makelaardij & Pararius

2.     Huis Keizersgracht 786 te Amsterdam. €13.000,- per maand

Als we een ring verder naar binnen gaat komen we uit op nummer 2 van onze lijst Top 10 duurste huurwoningen van Nederland 2022. Nummer 786 vraagt slechts €13.000,- per maand voor deze eveneens gestoffeerde woning met een woonoppervlakte van 450m2. Onze collega makelaar biedt hem aan als “prachtig nostalgisch grachtenpand met veel charme”.

Het is een oude bekende van ons want in 2019 kwam hij, weliswaar gemeubileerd én goedkoper, al eens bij ons voorbij. Inmiddels zijn de meubels verwijderd en dient u zelf de inrichting te plaatsen, enkel nog wat stoelen in de bioscoop en een heuse bedrand? blijft achter. Interesse? Klik dan snel verder!

Foto © Broersma Makelaardij & Pararius

3.     Huis Lange Voorhout 78 te Den Haag. €12.000,- per maandWe verlaten Amsterdam voor nummer 3. We gaan naar de stad waar onze favoriete minister van  Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening zich verschuilt; Den Haag. Aan de statige Lange Voorhout is de mogelijkheid te resideren in dit schitterende – voorheen eigendom van het Koninklijk Huis – “Russenhuis”.

Zoals te lezen in de advertentie van de dienstdoende makelaar is het door wijlen Koningin Wilhelmina ter beschikking gesteld aan bejaarde alleenstaande vluchtelingen. U kunt er dus ook voor kiezen om de woning welke acht slaapkamers, drie badkamers, voldoende werkkamers en personeelskeuken ter beschikking te stellen aan Ter Apel.

De vraag is natuurlijk hoe de buurt dit zou ontvangen, maar terzijde.

De fotograaf heeft zeer ruim foto's geschoten – gelukkig – en biedt daarbij goed inzicht in wat €12.000,- per maand u kunt bieden. Zo ziet u de prachtige oude ornamenten intact/hersteld, keurige visgraat vloer met bies en is er een lift voor de mindervaliden. 

Foto © The Hague Real Estate Services & Pararius

4.     Appartement Keizersgracht 568 te Amsterdam. €10.750,- per maand

Terug in de hoofdstad en aan de Keizersgracht is dit kleurrijk gemeubileerd appartement/huis verdeeld over vier woonlagen te huur. Met in tot 320m2 woonoppervlakte, 5 slaapkamers en riante achtertuin met jacuzzi zeker comfortabel te noemen. Deze woning biedt de mogelijkheid om kantoor aan huis te exploiteren, dat biedt natuurlijk mogelijkheden.

Commentaar op de barkrukken in de keuken zal niet worden gewaardeerd daar uw scribent van dienst eenzelfde set heeft staan. Mocht de makelaar/eigenaar het artikel lezen, vrouwlief houdt zich aanbevolen voor het adres van de stoelkussentjes.

Enfin, huren? Dat kan voor €10.750,- per maand. Niet slecht!

Foto © Von Poll Real Estate – Zuidas & Pararius

5.     Appartement Herengracht 132C te Amsterdam. €10.500,- per maandOp nummer 5 van onze lijst top 10 duurste huurwoningen van Nederland 2022 vinden we de kleinste woning van het lijstje. Deze woning is gestoffeerd of gemeubileerd te huur. Er is niet duidelijk of de keuze de prijs beïnvloed, mogelijk had hij kunnen ruilen met plaats 4. We laten het voor nu in het midden en nemen u graag mee naar deze schitterende gelijkvloerse mogelijke seniorenwoning aan de Herengracht.

Zelf zouden wij opteren voor een gestoffeerde oplevering daar de meubilering wat eenvoudig oogt. Het is in deze het tegenovergestelde van de voorganger, nummer 4. Zodoende hebben we er eigenlijk ook niet veel op aan te merken of over te zeggen. Dus snel naar nummer 6!

Foto © Amsterhomes & Pararius

6.     Appartement Kerkstraat 404 te Amsterdam. €10.000,- per maand

Gesitueerd aan de Kerkstraat 404 (nee, dit is geen error) vindt u dit unieke pand verdeeld over 4 woonlagen, 4 slaapkamers en ruim buitenterras. Met 203m2 woonoppervlakte zeker niet een van de grootste woningen die wij in de lijstje behandelen. Wél geeft de woning – ondanks de ook hier wat saaie meubilering – een bijzonder smaakvol en huiselijke sfeer af.

De stoere eikenhouten vloer in combinatie met de hoge plafonds met houten balken stralen warmte af. De keuken is voorzien Gaggenau apparatuur en biedt doorgang tot het ruime en zonnige buitenterras van 40m2. Deze is gelegen op het zuiden. Wie wil hier nou niet proosten met familie en vrienden en genieten van het leven? Wij zeker wel!

Foto © Valerius Rentals & Pararius

7.     Appartement Keizersgracht 385B te Amsterdam. €9.750,- per maand

Aan de Keizersgracht vinden wij voor nog geen 10K per maand dit voormalig woonhuis en atelier van kunstschilder Jacob de Wit. Zowel hij als wij waarderen de hoge ramen en plafonds en lichtinval. Iets wat uiteraard erg bijzonder is aan de grachten in Amsterdam!

Met 300m2 aan woonoppervlakte is deze woning bijna scherp geprijsd te noemen. Neem hierbij de grote tuin van 200m2 en het is hier goed vertoeven. Wel even de ietwat eenvoudige badkamer voor lief nemen. In de achtertuin staat nog een houten tuinhuisje die gebruikt kan worden als opslag of, anno 2022, goed verhuren. We maken het allemaal mee!

Foto © Parker & Williams Real Estate Services & Pararius

8.     Huis Oosterpark 62Hs te Amsterdam. €8.500,- per maand

We hebben getwijfeld of we deze woning wel moesten toelaten in ons bijzondere lijstje van duurste huurhuizen van Nederland maar we zijn toch overstag gegaan. Deze woning met uitzicht op het Oosterpark bestaat in de basis namelijk als 3 losse appartementen die feitelijk allemaal los verhuurd kunnen worden.

Dus geen grote open ruimten met schitterende keukens, saunas, zitruimtes en andere luxe bezigheden maar relatief kleine kamertjes, eenvoudige keuken(tjes)en dito afwerking. Maar we hebben vooraf aangegeven dat we enkel kijken naar prijs en op welke plek de woning door Pararius wordt weergegeven indien prijs hoog naar laag.

Enfin, we zullen als goedmakertje een nummer 11 toevoegen. Op naar 9!

Foto © EHR Amsterdam & Pararius

9.     Huis Valeriusplein te Amsterdam. €8.000,- per maand

Wellicht niet de meest smaakvol ingerichte maar wel prettig ruim en relatief bescheiden geprijsde vrijstaande woning aan het rustige Valeriusplein gedeeld op nummer 9 en 10. Echter, daar deze woning gestoffeerd wordt opgeleverd toch op 9 geplaatst. Laten we het maar bestempelen als echt familiehuis; Fijne ruime kamers met een prettige vibe, zo op aanzicht van de foto’s. Meubels eruit, lik verf waar nodig en, zoals de dienstdoende makelaar ook doet, een en ander als authentiek bestempelen.

De huidige bewoner houdt, in tegenstelling tot hoe de aankleding doet vermoeden, wel van een feestje. Althans, dan vermoeden reist kijkende naar de pontificaal hangende poster van Sensation.

In de kelder staan de martelkrukken al klaar. Deze ruimte is overigens prima aan te kleden als kamer voor de au-pair daar hier ook een natte ruimte aanwezig is. Of, zoals makelaar aangeeft, voor de wijnen. Het gaat om het zien van de potentie! Slechts €8.000,- per maand voor deze vrijstaande woning. 

Foto © Inter Immo Amsterdam & Pararius 

10.     Appartement Michelangostraat 105 3 te Amsterdam. €8.000,- per maand

Eindelijk, de Apollobuurt komt weer eens voorbij. Deze keer geen fraaie hoekwoning zoals voorgaande jaren maar een royaal 3 laags bovenhuis. Godzijdank met lift! Deze fraai gerenoveerde woning is voorzien van de bekende stalen zwarte kozijnen en deuren. Gelukkig niet met visgraat maar mooie lange latten die de ruimten goed accentueren.

De fraaie keuken is van alle (Gaggenau) apparatuur voorzien en zodoende zekerheid van fijne lange borrel en dineravonden. De achterzijde is op zijn “New Yorks” (niet) afgewerkt wat de strakke woning wat speelsheid biedt.

We hebben er even over moeten nadenken maar zijn toch tot de conclusie gekomen dat deze woning zich het beste als vrijgezellen hut mag etaleren. Maar dan zeer smaakvol!

Foto © Engel&Volkers Amsterdam & Pararius

11.     Appartement Nicolaas Witsenkade te Amstredam. €7.950,- per maand

Hekkensluiter dit jaar, en eigenlijk een bonuswoning, is al te huur voor net geen €8.000,- per maand. 200m2 woonoppervlakte met een geweldig dakterras inclusief jacuzzi en prettige zitplek. We houden de hekkensluiter, zoals het hoort, kort en krachtig. Op naar 2023!Foto © Koops Makelaardij Amsterdam & Pararius

P.S. geïnteresseerd geraakt in 1 van de woningen? Schroom niet om contact met de dienstdoende collega contact op te nemen en een afspraak in te plannen!